Un complex de factori fundamentali a dus noaptea trecuta (inspre sfarsitul sesiunii americane si inceputul celei asiatice)  la oscilatii ample.

Intr-o prima instanta yenul s–a depreciat (concomitent, dolarul s-a apreciat) ca urmare a factorilor fundamentali ce rezida din situatia Libiei. Dat fiind lichiditatea din acel moment, yenul si-a recuperat destul de repede o parte din pierderi.

Intr-o a doua instanta Moody’s Investors Service si-a aratat ingrijorarea fata de Japonia printr-un rating negativ, fapt ce a trimis yenul pe o panta si mai descendenta.

Cu toate acestea insa, dat fiind faptul ca yen-ul in perioade de crize financiare si politice este vazut ca o moneda sigura (fapt ce duce la aprecierea acestuia), yenul si-a restabilit pozitia printr-o apreciere consistenta ce a dominat stirea negativa.

Din punct de vedere tehnic, scenariile relevante pentru tranzactii forex pe buy sunt:

a. buy din suporul figurii (134.20) ce s-ar putea transforma intr-un dreptunghi care sa se intinda pe un termen ma lung de timp si din care sa se iasa cel mai tarziu in jurul lui 1 Martie, concomitent cu o confirmare a liniei de suport a trendului de baza (o iesire mai devreme este posibila—dupa strapungerea lui 135.50—dar atentie la bull-trap):

GBPJPYH4

b. buy dupa confirmarea suportului trendului principal (poate si a nivelului de 133).

GBPJPYH4(2)

This Post Has One Comment

  1. Simona Mirsu

    Dupa asemenea fluctuatii, rabdarea e de aur. Ar merge insa un buy la momentul potrivit, luand in calcul analiza de mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + 16 =

*