Din perspectivă fundamentală, moneda unică nu este favorizată de faptul că cel puțin unii mai marii economiei sunt de acord că euro nu trebuie să devină prea puternic; ba s-ar dori chiar ca dolarul american să se bucure și el un pic din gloria evoluției EUR. Evident, asta nu înseamnă că-n cele din urmă nu vom asista la continuarea aprecierii EUR și a deprecierii USD.

Din unghiul de privire al analizei tehnice, prognoza forex se deschide prin evidențierea pe Wk a zonei în care prețul a ajuns: la nivelul în care s-a aflat maximul săptămânii 14.12.2008-21.12.2008, 1.4718.

Este interesant de văzut cum va reacționa la acest nivel, mai ales în contextul conferinței de presă din seara aceasta.

Rămânând totuși la aspecte ce țin de analiza tehnică, pe planșa de D1 se observă–pe lângă faptul că s-a terminat consolidarea–cum prețul a ajuns la rezistența a ceea ce s-ar putea confirma că este un wedge (și regăsim din nou nivelul 1.4718). Străpungerea rezistenței va da un impuls considerabil mișcării de ascensiune iar dacă prețul se va menține peste nivelul ultim menționat, ar trebui să asistăm la continuarea aprecierii EUR cel puțin până la nivelul 1.4850:

Căutarea unor puncte de intrare în aceste momente (cel puțin pentru cele în acord cu trendul) nu prea are șanse să fie încununată cu succese, atât din considerentele tehnice menționate anterior cât și a celor fundamentale ce au legătură cu FED, Ben Bernanke și USD–prin acestea știu că am spus multe.Astfel, în contextul discuției de astăzi, putem fi martorii unor oscilații ample ale prețului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − sixteen =

*