Prognoza forex regăsește ușoare incertitudini ce domină actualmente piața (aș putea spune chiar paradoxuri).

 

AUD/USD

Din punct de vedere fundamental, dolarul australian ar trebui să se aprecieze însă, tehnicul conturează o figură–fanionul–ce lasă de înțeles că așteptată ar trebui sa fie nu o urcare ci o coborâre. Străpungerea (și confirmarea) suportului sau rezistenței fanionului va clarifica evoluția pe termen mediu:

 

EUR/USD

Fundamental vorbind, moneda unică nu se găsește într-un context prietenos aprecierii. Tehnic privind situația, avem o figură de continuitate–pennant. O străpungere a suportului acestei figuri (care include automat și trecerea hotărâtă sub 1.4300) va trimite prețul în zona 1.4050-1.4000. Străpungerea rezistenței structurii, va aduce prețul până la primul obstacol: nivelul 1.4650. De acolo piața poate forma un flat sau favoriza ascensiunea:

 

GBP/USD

Lira s-a înscris pe termen scurt într-un canal descendent.  Formarea în zona lui 1.6255 (sau mai devreme) a unei figuri de întoarcere și străpungerea rezistenței canalului, ar trebui să aducă prețul peste 1.6400. O continuare a coborârii poate duce lira, într-o primă instanță, în zona lui 1.6175:

 

USD/CHF

Paritatea pare destul de hotărâtă să urce. Dacă ziua de astăzi se va închide peste nivelul de 0.8800 sunt șanse să asistăm la o apreciere până în nivelul 0.8866 sau 0.8920. Dacă piața va întoarce prețul sub 0.8800, este suficient spațiu pentru dezvoltarea unui flat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 3 =

*