Pe un teren în care moneda unică, drept urmare a unor cauze precum rezultatele alegerilor din Spania ori a ratingului negativ pentru Grecia și respectiv Italia, este privită cu din ce în ce mai mare îngrijorare, aurul nu poate face altceva decât să se aprecieze, ca urmare a perceperii sale drept o zonă sigură de plasare a investițiilor.

O astfel de situație avantajează dolarul australian, care s-a și apreciat în decursul Sesiunii Pacifice, pe paritatea AUD/USD reușind să confirme 1.0478 ca suport și să treacă peste nivelul psihologic 1.0500.

Într-un context în care și indicele dolarului s-a bucurat de o apreciere, rămâne de văzut până la ce nivel va urca prețul pe AUD/USD și, finalmente, în ce direcție se va hotărâ să se îndrepte. O viziune mai clară va fi disponibilă atunci când oficialii europeni vor ajunge, în cadrul întâlnirilor, la concluzii mai concrete.

This Post Has 3 Comments

 1. ThinkAgainRo

  De ce se apreciaza totusi moneda unică?Este normal după publicarea indicatorilor economici de astăzi să crească aşa?Dacă analiza fundamentală nu ajută, nici cea tehnică(toate indiciiile arătau un euro slabit uşor uşor când colo ce să vezi el creşte)ce tip de analiza putem folosi?Sau FOREXul este gambling?

  1. Dorin Roșu

   Din punct de vedere fundamental, datorită știrii de astăzi de la orele 11–German Ifo Business Climate (încrederea consumatorilor din Germania)–care a ieșit în favoarea monedei unice (valoare previzionată: 113.9; valoare publicată: 114.2), euro a primit un impuls prin prisma faptului că această știre sprijină o posibilă creștere a ratei dobânzii de către ECB. Din punct de vedere tehnic, paritatea a confirmat suportul trendului descendent de pe H4, dezvoltând acum o undă corectivă.

   1. ThinkAgainRo

    Şi stirea cu numărul caselor noi vândute este la fel de importantă!Iar proportia de ştiri negative la adresa euro este mai mare decat cele privitoare la dolar!Astept cu nerăbdare o nouă analiză video legată de euro!şi ar fi frumos să vedem şi analize tehnice legate de indexul dolarului euro şi yenului!Multumim de răspuns!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − 9 =

*