Ziua de 14 mai are doua evenimente majore care pot influenta piata intr-un mod semnificativ si acestea sunt:

  • Sentimentul Economic ZEW in Europa
  • Lansarea Anuala a Bugetului in Australia

Sentimentul Economic ZEW in Europa

             In Europa Sentimentul Economic obtinut de ZEW (Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung = Centrul pentru Cercetare Economica Europeana) este un sondaj lunar care ofera o valoarea perspectivei economice pentru zona euro pe parcursul ultimelor 6 luni, iar acum ar trebui sa fie 27.3 puncte de la 24.9 puncte cate au fost data trecuta. In ceea ce priveste Sentimentul Economic German inregistrat de ZEW este previzionat sa fie de 39.5 de puncte mai mare decat valoarea inregistrata in luna aprilie de 36.3 puncte.

Mai tarziu in Europa o sa aiba loc sedinta ECOFIN (Economic and Financial Affairs Council = Consiliul Afacerilor Economice si Financiare)  la Bruxelles la care participa ministrii finantelor tuturor statelor membre al Uniunii Europene. Ei vor discuta o serie de probleme financiare ca si mecanismele de suport ale monedei euro si finantele guvernelor.

Tot in Europa va fi lansata Valoarea Productiei Industriale care reprezinta valoarea totala a output-urilor produse de producatori, de mine si utilitati. Acest indicator este asteptat sa creasca cu 0.2% in comparatie cu 0.6% din luna aprilie.

In Europa mai are loc publicarea Indicelui Preturilor de Consum (IPC) german care este posibil sa scada usor cu 0.5%, acesta nu a inregistrat nici o schimbare la ultima publicare din aprilie.

Mai urmeaza sa fie publicat si inficele Preturilor Engross al Germaniei care este asteptat sa scada cu 0.3% fata de ultima inregistrare care a aratat tot o scadere dar care era doar de 0.2%.

Lansarea Anuala a Bugetului in Australia

Aceasta lansare care va avea loc va arata modul cum guvernul va avea de gand sa cheltuiasca si sa imprumute bani, acesta va contine sume si va evidentia nivelele de indatorare si cum vor afecta ratingul de creditare. In urma acestor informatii analistii vor putea face predictii referitoare la fluctuatiile dolarului australian.

In Statele Unite ale Americii, Preturile Importurilor, valoarea preturilor bunurilor si serviciilor importate care au fost achizitionate de catre cetateni americani pe parcursul lunii trecute a scazut cu 0.5% si este similara cu luna precedenta. Mai tarziu in Statele Unite, va fi publicat Indicele Afacerilor Mici  din cadrul NFIB (National Federation of Independent Business = Federatia Nationala a Afacerilor Independente) care a crescut cu 0.4 puncte fata de sondajul lunii trecute si a ajuns acum la valoarea de 89.9 puncte.

In Marea Britanie urmeaza sa fie publicat Pretul de Echilibru al Caselor, inregistrat de catre RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors – Institutul Regal al Inspectorilor Graficieni) si care este asteptat sa creasca cu 2% fata de scaderea de 1% din luna aprilie. Mai tarziu tot in Marea Britanie urmeaza sa fie publicat Leading Index creat de organizatia Conference Board, si care are rolul de previziona perioade de recesiune, iar valoarea sa este de 0.4% similara cu valoarea precedenta.

Mai multe pe TeleTrade.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 4 =

*